torstai 14. elokuuta 2014

Karu fitnessmaailma

Tämän päivän (14.8.2014) Hesarissa on mielenkiintoinen juttu fitnesbuumista.

Nora Yrjölä sanoo jutussa mm: " fitness on sallittu syömishäiriö, joka voi pahimmillaan pilata terveyden. " Nora kärsi kilpailuvuosinaan kehonkuvan häiriöstä ja kisojen jälkeisistä ahmimiskohtauksista. Aika karua luettavaa.

Itse mietin, että kun tässä nämä tissit laihtuessa pienenevät, niin miten Jutat ja kumppanit säilyttävät rintansa niin pyöreinä? Osassa kisaajista taitaa olla pienet rukkaset, mutta onko ne silikonit tuossa lajissa kovin yleiset?

Kuten olen täällä aiemmin jo sanonut, mun silmään ei nuo kilpailuissa pärjänneet sitten millään miellytä.

Mutta onhan tämä tietty ala, jossa myös raha pyörii. Kisaajien on ostettava kaikenlaista ja valmennukset, lisäravinteet yms. maksaa. No, samapa tuo mulle. Onhan se hyvä, että rahaa tulee jollekin. Sehän tätä yhteiskuntaa pyörittää.

Kuitenkin toivoisi, että tässä läskiyden, anorektisuuden ja fitnesin välissä olisi hyväksyttää olla ihan vaan tavallinen. Hyväkuntoinen ja normaalipainoinen. Sinne olisi kiva tavoitella ja päästä. Kun ei nuo äärilaidat kiinnosta.

Tänään olen ollut pidemmällä kävelylenkillä ja vesijuoksemaankin olen menossa. Yleensä liikunnallisen päivän jälkeinen aamu tietää painonnousua (neste kerääntyy). Saa nähdä miten huomenna. Tänään oli taas kivasti paino tippunut 91 kiloon. No, huomenna varmaan taas sitten nousee, mutta kyllä se tästä taas lähtee laskemaan.

Mä tykkään näistä vilpoisemmista keleistä, kun loppuu tämä nesteen paikkaaminen kroppaan ja muutenkin jaksan tehdä enemmän asioita. Ymmärrän kyllä, ettei tämä syksyn tulo ole kaikille samanlainen nautinto.

Tsemppiä!

Sarah

7 kommenttia:

Kilokiukuttelija kirjoitti...

Tissit pyssy tuossa maailmassa timmeinä sillä, että niihin pumpataan vähän tai vähän enemmän silikonia. Ei kenelläkään naisella pysy rinnat terhakkoina tennispalloina kun rasvaprosentti huitelee miinusmerkkisiä lukuja.
Näkeehän sen rintojen muodosta jo, että silikonnia ovat.
Ja liikkuessahan sen näkee: feikit pomppii, aidot hyllyy :D

Merenneito kirjoitti...

Joo aika karua tekstiä. Ei kilpirauhasen vajaatoiminnassa ole mitään kivaa. Mulla on onneksi löytynyt helposti oikea annostus, mutta jotkut joutuvat käymään diagnoosin saadessaan monta kertaa vuodessa verikokeissa (jotka ovat kalliita) ja säätämään lääkitystä uudelleen.

Joo silikonithan kaikilla on ja samalla saattaa laittaa botoxia vähän sinne ja tänne! Joku voisi tuoda muotiin normaalin ja terveellisen kehonkuvan. Nyt ollaan menty ääripäästä toiseen: anorektisista malli-idoleista syömishäiriöisiin fitnesskisaajiin.

Kyllä se paino sitten laskee, kun pitää välipäivää liikkunnasta :) Joo ihanaa nukkua öisin, kun on niin viileää eikä hikoile! Nyt pääsee hyvin lenkille päivällä, eikä tarvitse herätä niin aikaisin päästäkseen tarpeeksi viileällä lenkille! :)

Hyvää viikonloppua!
Norma Noe

Unknown kirjoitti...

Ehkä mäkin sitten otan silikonit, kun näistä roikuista tulee kunnon lätyskät...

Mä katsoin kilpparin oireet ja mulla on kaikki. Aina lääkärit on ottaneet multa kai sen peruskokeen ja se on ilmeisesti ollut rajojen sisällä. Mulla oli jo 10 v sitten kaulassa jotain ylimääräistä ultrassa ja sitä piti seurata. Sen sanoi yksityislääkäri, mutta sen jälkeen mulla ei ole ollut varaa ultrata uudelleen (oli kallista). Arvauskeskuksessa olen siitä joskus sanonut, mutta koskaan ne ei ole alkaneet sitä tutkia. Tuon lääkärin mukaan mun olisi pitänyt käydä puolen vuoden välein kuvauksessa. Toivottavasti se ylimääräinen siellä sitten olikin, on mennyt pois... Mutta siis sijaitsi lähellä kilpparia.

No, jos se ois joku pahalaatuinenkasvannainen, niin tuskin mä enää tässä oisin enää laihduttamassa...

Kilokiukuttelija kirjoitti...

Mee arvauskeskukseen uudelleen ja vaadi tutkimuksia. Oot just siinä iässä, jossa tuo voi hyvinkin olla mahdollista.
Kyllä ne lekurit (kai..) alkaa tehdä jotain jos heittäytyy ns. 'hankalaksi asiakkaaksi' ja vaatii tutkimuksia.

Unknown kirjoitti...

Mä inhoan lääkärissäkäyntiä niin hirveästi, että ole siksi mennyt sinne montaa kertaa asiasta sanomaan. Olen kaikkien labrojen kauhu, kun multa ei meinaa saada niitä näytteitä verestä sitten millään. Puolen tunnin pistely-yritysten jälkeen olen pyörtymispisteessä ja joudun myös antamaan henkilökunnalle traumaterapiaa...

Merenneito kirjoitti...

Joo kannattaa käydä uudestaan arvauskeskuksessa! Ja vaadi uusia verikokeita ja pyydä kilpirauhasen vajaatoiminnasta tietävälle lääkärille! Sulla voi nimittäin olla samoin kun mulla. Mulla on arvot ihan rajojen sisällä, mutta aika alakanttiin. Mullakin tutkittiin kilpirauhaset ultralla, koska epäiltiin struumaa. Onneksi mitään ei löytynyt, mutta kaulani on normaalia paksumpi, kun kilpirauhanen on paisunut yritettyään tuottaa vajaatoimisena tyroksiinia. Pyynnöstäni aloitettiin tyroksiinihoito ja eron huomasin muutamassa kuukaudessa! Lääkärini sanoi myös, että suomalaisilla ei näy aina testeissä tarkkaan onko vajaatoimintaa, vaan arvot ovat alakanttiin.

Unknown kirjoitti...

Onkohan tavallisessa arvauskeskuksessa yhtään kilppariongelmiin perehtynyttä lääkäriä?

Opiskelijana pääsisin YTHS:llekin tutkimuksiin, mutta siellä olen jo vuoden aikana käynyt useamman kerran (polvesta ja parista muusta asiasta). Ne pitää mua kuitenkin luulotautisena tätinä...