tiistai 4. marraskuuta 2014

Kusetusta!

Teen aika usein kasviskeitot itse. Se on halpaa ja nopeaakin.

Silloin tällöin ostan kuitenkin kaappiin pahan päivän varalle joitakin soppapaketteja. Eri tuotemerkeillä on erilaisia ja ihan maistuviakin soppia. Esim. sienikeitot on ihan ok ja tomaattikeitto on herkkua.

Noissa paketeissa on yksi juttu, joka mua ärsyttää. Oikeesti ne paketit, kuutiot yms. on just sopivia yhdelle ihmiselle. Kahdelle ihmiselle silloin, kun on kyseessä alkuruoka. Mutta lounaaksi tai illalliseksi tuollainen keitto on sopiva. Niissä lukee isolla kalorimäärä esim. 150. Sitten siinä lukee per annos. Pieni onneton purkki on sitten kahden annos tai kalorit yhdelle on sitten tietty tuplat. Tuon, että kyseessä on annos kahdelle, joutuu päättelemään. Sitähän ei niissä läheskään kaikissa lue. Hassua on myös, että niissä lukee energiasisältö 100 gr, mutta missään ei löydy pakkauksen painoa eli et voi kuin arvailla mitä se puoli litraa on grammoissa. No, vettä puoli litraa painaa puoli kiloa. Soppa painaa oikeasti varmaan huomattavasti enemmän. Annos pitäisi siis punnita, jos laskisi kaloreita. Kaamea homma yhden pikaisen ruuan takia.

Käytännössä maistuvimmat sopat on sitten aika kalorikasta sapuskaa. Onneksi minulla on mahdollisuus usein valmistaa oma lounaani ja tehdä se soppa itse.

En vaan tajua miksi näissä asioissa pitää temppuilla? Miksi nämä asiat eivät voi olla pakkauksissa täysin selkeitä?

Joo, just söin tuollaisen yhden keiton. Tämä keitto ei poikkeuksellisesti ollut hyvää. No, ei 300 kaloria ollut liikaa. Mutta toinen keitto tuolla kaapissa olisi ollut jo paljon raskaampi syötävä.

Ehkä mä kuitenkin pääsen tämänkin asian yli.

Olkaa tarkkoina rakkaat kanssakulkijat!

Sarah


Ei kommentteja: