torstai 22. elokuuta 2013

Tavoitteeni

Tavoitteeni on hyvä olo.

Monille hyvä olo merkitsee erilaisia asioita. Hyvän olon voi saada ainakin hetkeksi suklaata syömällä, juomalla alkoholia tai liikkumalla. Jollekin hyvä olo merkitsee sitä, että on sopusoinnussa itsensä ja ympäristön kanssa. Monenlaisia asioita. Joillekin hyvä olo merkitsee hoikkuutta ja hyvää ulkonäköä.

Mitähän se minulle merkitsee, kun kerran olen isosti tuota hyvää oloa korostanut tämän blogin aloittamisessa. Tarvitsenko muutosta, kun minulla on jo niin monintavoin hyvä olla?

Elämäni on kyllä monelta kohdin hyvin mielekästä ja koen itseni todella onnelliseksi. Aina se ei näin ole ollut, mutta tätä seesteistä elämää on jatkunut jo pitkään. Luulen, että suurin huoleni liittyykin siihen, voinko jatkaa elämääni onnellisena, jos ylipaino alkaa häiritä liikaa. Tässä pohdinnassa olen päätynyt siihen, että tavoitteena on hyvä olo niin kropassa kuin mielessä. En halua, että esimerkiksi laihduttaminen tekee oloni kurjaksi. Tavoitteiden tulee kuitenkin olla myös konkreettisia.

Aika jännettä en ole vielä yksilöinyt, mutta vuoden 2014 aikana tahtoisin saavuttaa jo melko paljon. Se kirkastunee tässä lähiaikoina... toivottavasti.

Tavoitteeni on päästä ensin lievään ylipainoon ja siitä normaali painoon. Normaalipainossa en missään nimessä tahdo laihtua enempää kuin juuri ja juuri siihen saakka. Sen verran tiedän itsestäni, että tuossa vaiheessa näytän jo hyvin hoikalta ja sopusuhtaiselta. Tärkeä tavoite on saavuttaa painoa järkevällä, pitkäkestoisella ja pääkoppani kasassa pitävällä tavalla.




Ei kommentteja: