torstai 7. tammikuuta 2016

Liikuntaa ja karpahtavaa elämää

Nyt kun olen suht järjissäni (kiitos estrogeenin!!!!!) eikä vointi muutenkaan ole kovin huono, olen voinut aloittaa vähän paremman elämän.

Olen joka päivä harrastanut ainakin vähäisesti liikuntaa. Ei... en todellakaan pumppaa salilla ziljoonaa kiloa rautaa ja tai juokse 20 kilometrin lenkkejä. Minä aloitin soudun uudelleen ja totuttelen vähitellen. Nyt menee kymmenen minuuttia, joista hetken vedän (30 sek - minuutti) niin lujaa kuin jaksan. Olen myös kävellyt pakkasessa lenkkejä. Pisin oli 1,5 h ja lyhyin taitaa olla puolisen tuntia. Mutta eipä noita vielä montaa ole ehtinyt tehdä. Mutta yritän nyt joka päivä tehdä jotain noista liikuntamuodoista.

Mies tekee seitsemän minuutin HIIT-harkkoja, jos ei ehti salille. Tuntuu tehokkaalta, mutta hän onkin sporttityyppi. Itse en kaikkia hänen ohjelmansa hyppelyitä yms. pystyisi edes tekemään.

Monta aamiaista meni pekoni/kanamunalla. Tänään rahkaa, pikkaisen hilloa makeudeksi (1 tl) ja pellavasiemenrouhetta. Ruuat aika normaaleita minulle eli ei mitään hiilarimöttöä.

Hassu juttu jota testasin oli "appelsiiniriisi", jossa ei ollut appelsiinia. Tykkäsin kyllä ja varmasti teen toiste. Ohjeen sain karppaus.infosta.

Paketti raejuustoa
purkki kermaa vatkattuna
2 appelsiinia pilkottuna
hieman vaniljasokeria (haluttaessa)

Nuo sitten yhdistettiin ja annettiin maustua jääkaapissa jonkin aikaa.

Se mihin pitää jatkossa kiinnittää huomiota on kasvisten laatu. Minähän syön paljon kasviksia, mutta joskus tulee vähän liikaa pupellettua salaattia eikä niinkään muita kasviksia. Nyt kun oikein mietin, niin isompi eroa viime ajoilta ja silloin kuin laihduin on tuo kasvisten laji. Silloin paistelin usein wokkia tai muuten vaan sekaisia kasviksia/juureksia ruuan oheen. Nyt vaan laitan salaatin. Tässä olisi linkki Hanna Partasen juttuun kasviksista kertovaan juttuun . 

Ostin myös Chia-siemeniä, mutta niistä toiste.

Mukavaa pakkaspäivää!

Toivottelee Sarah

PS: Paino taisi olla 98,6 tai jotain sinnepäin


2 kommenttia:

Kilokiukuttelija kirjoitti...

Mua hymyilyttääkin aina tuo "karppaus on vain lihaa ja rasvaa" -ajattelu: karpatessa syön paljon enemmän kasviksia kuin ei-karpatessa. Aamiaiseen kun saattaa kuulua paistetun pekonin ja kananmunan lisäksi kurkku ja pari tomaattia. Saan puoli kiloa täyteen tosi helposti päivässä.

Itseä melkein harmittaa, että inhoan raejuustoa yli kaiken: jos siitä tykkäisi, se avaisi paljon erilaisia ruokakokeiluvaihtoehtoja. Mutta kun inhoan niin inhoan..

Unknown kirjoitti...

Mies ei pidä juustoista eikä raejuustosta. Mutta syö, kun se on jossain osana esim. pizzassa. Itse en syönyt nuorena oikein mitään (paitsi karkkia, valkoisia jauhoja yms.), mutta raejuustoa olen vuosien varrella vaan oppinut syömään.

Tuossa jälkkärissä raejuusto ei maistu edes raejuustolta.