keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Viisikon syytä!

Tänään vaaka näytti 96 kiloa tasan. Nyt on siitä järkystä satasesta mennyt neljä kiloa. Kyllähän tuo voi tuosta taas elää ylöspäinkin hetkeksi, mutta trendi on oikea.

Tavoittelen takaisin alle 90 kiloon kesän lopuksi. Saattaa olla haasteellinen tavoite, mutta ajattelin tuota kesän loppua elokuun loppuun Olisi aikaa saada kilot pois siis kahdessa kuukaudessa. Kolme kiloa per kuukausi. Ei kuullosta kohtuuttomalta. On kuitenkin kaksi haastetta.

1) Syön valmiiksi jo terveellisesti. Onnistuminen vaati toissa keväänä näissä lukemissa tarkkuutta ja säätämistä aika lailla. Se 90 kiloa ei meinannut millään alittua. Eli pitää olla samperin tarkkana. Ei ole olemassa mitään isoja muutoksia joita voisin tehdä ruokavaliooni. Olen myös päättänyt liikkua paljon ja liikunta saa minun kropassa aina aikaan painon jumittamista. Ihan aina. Mutta tämä homma on vaan hanskattava tarkkuudella ja sillä, ettei hermostu ja luovuta.

2) Minulla on edessäni loma. Lomalla tekee mieli herkutella, juoda jokunen lasillinen ja on joutilasta aikaa. On kiva lukea ja valitettavasti olen lapsuudesta saakka liittänyt lukunautintoon kaikenlaisen syömisen. Syytän tästä Viisikko-kirjoja. Niissä syötiin aina kaikkea hyvää ja oli itsekin pakko mennä jääkaapille. Tässä kohtaa voin yrittää jonkinlaista muutosta. Jos on jotain pupellettava, pitää syödä vaikka porkkanoita. Tämä loma on kyllä hanskattavissa. Pitää pystyä syömään suunnitelmallisesti ja terveellisesti. Ulkona syömisessäkin pitää vaan jaksaa valita sen itselleni parhaiten sopiva vaihtoehto eikä sitä mitä ehkä tekisi mieli. Ruokavälejä ei saa jättää liian pitkiksi. Se mikä toimii kotona, pitää pystyä myös lomalla toteuttamaan.

Näistä ruokajutuista tulikin mieleen, että pitää syödä. Oikeasti. On lounasaika eikä siitä saisi hirveästi myöhästyä. Tänään teen fetasalaatin. Feta on kevytversiota. Eiköhän siitäkin vatsa tule täyteen.

Aurinkoista kesäpäivää!

Sarah

PS: Meinaisi unohtua. Eilisen herkut (kohtuumäärällä) korvasi päivällisen. Siksi paino ei ollut noussut.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei,
Halleluja... On siis joku toinenkin, jonka paino ei tipu ainakaan liikuntaa lisäämällä. Olen kuvitellut olevani täysi alien, kun muut vannovat "kävin tällä viikolla kolme kertaa salilla ja tein kolme aerobista ja heti lähti kaksi kiloa" ja oma painoni pysyy tiukasti entisessä ja jopa nousee urheillessa. Ruokamääriä lisäämättä.

Unknown kirjoitti...

Haa, kiva kuulla, että toinenkin löytyy. Tai no... en mä tätä kellekään toiselle toivo.

Mulle joku sanoi, että kyllä se aineenvaihdunta käynnistyy aikanaan ja sitten alkaa paino laskea. No... enkä paino laskisi, jos tulisi kunnolla lihasta ja se sitten kuluttaisi enemmän. Ehkä.

Nyt vaan turvottaa ja vaikka viime syksyn urheilin lähes joka päivä, ei mitään painossa tapahtunut. Enhän mä edes kunnolla hikoille vaikka liikkuisin tuntitolkulla. En hikoile saunassakaan.

Mutta odotan, että tapahtuu ihme.

No, nyt aion polven takia liikkua. Lihakset on saatava, että ne tukevat polvea paremmin ja kivut vähenevät.

Kiva muutenkin, että kommentoit. Vertaistuki on aina tarpeen!

Kilokiukuttelija kirjoitti...

KAIKKI lasten- ja nuortenkirjat tulisi heti polttaa roviolla, koska meikäläisellä on ihan sama opittu tapa: soffalle, kirja käteen ja jotain syötävää siihen samaan syssyyn.
Kirjat siis lihottaa!!
Lopettakaa lukeminen!! ;)