maanantai 14. huhtikuuta 2014

Tää on niitä hetkiä

jolloin mimmiä mitataan.

Kun painonpudotus on kohtuullista tai paino ei ainakaan nouse, on helppoa uskoa onnistuvansa. Mutta sitten kun tulee tällaisia päiviä ja jopa viikkoja, on usko koetuksella. Jos en olisi pudottanut jo näin reippaasti painoa, antaisin varmaan nyt vaan mennä ja söisin murheeseen. Mulla on selkeästi turvotusta ja ymmärrän sen olevan pääsyy kaameisiin lukemiin vaakalla. Nyt on vaan pakko psyykata itseään ja uskoa, että tämä on tilapäistä.

Onneksi tämä mun tapa syödä on jo aikamoinen rutiini. Muuten varman hyvin helposti sortuisin syömään hiilarimättöä, josta seuraa mulle se, että tarvitsen entistä enemmän sitä hiilarimättöä. Nyt on ruokarytmi ja se mitä syön, aika automaattista. Jokunen huono ratkaisu on tullut tehtyä ja kovassa väsymyksessä olen hemmotellut itseäni erityisesti ruuan avulla. Enkä aina ehkä sen parhaan ruuan avulla. Mitään erityistä repeämistä ei onneksi ole tullut, mutta pieniä vääriä valintoja. Vaaka näytti plussaa yli 2 kiloa tänä aamuna!!!!

Mun on yksinkertaisesti saatava pää kuntoon ja uskottava tulevaisuuteen, vaikka kroppa sekoileekin. Turvotus on edelleen kova. En ole liikkunut, koska ennen aina se pahensi turvotusta. Jos mitään ei lähipäivinä tapahdu, taidan alkaa ainakin kävellä jotain lenkkejä. Mä olin niin suunnitellut, että 20 kilon pudotuksen jälkeen mä alan varovaisesti lisätä liikuntaa. En ole halunnut liikunnan sotkevan painonpudotusta. Mulla on oikeasti siihen taipumusta.

Positiivista jos oikein etsii, niin sain toisen polveni parempaan kuntoon. Mulla on siinä nivelrikko ja se paukkasi tosi kipeäksi pari viikkoa sitten. Onneksi viime viikolla se rauhoittui ja voin taas kävellä normaalisti.

Mistä kaiken kiiren ja etenkin järkyttävän stressin keskellä saisi voimaa ja rauhaa itselleen?

Mitä mä teen? Nyt tartteen apuja.

Sarah vähän masiksena

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiva kun kävit linkkaamassa blogisi blogiini, uudet blogit ovat aina tervetulleita tuttavuuksia :) Silmäilin pikaisesti blogiasi läpi ja huomasin, että olet pudottanut jo aikamoisen määrän kiloja. Älä anna plussakilojen kiusata, kyllä se paino siitä taas laskuun lähtee.

Merenneito kirjoitti...

Mikä sulla sitä turvotusta aiheuttaa? Vaalea/tummaleipä, muut hiilarit, sokeri, limu, siideri yms? Juotko tarpeeksi vettä?
Itsellä turvotusta tulee hiilareista, sokerista, siideristä ja laktoosista. Myös liika syöminen ja etenkin ahmiminen aiheuttaa turvotusta. Turvottaessa yritän juoda enemmän ja syödä enemmän kasviksia, marjoja, hedelmiä ja rahkaa. Yleensä noilla keinoilla vatsa alkaa toimimaan.

Et kerro yhtään miten tavallisesti syöt ja millaisia määriä. Jos turvotus ei millään lakaa, niin koita miettiä mistä turvotus voi johtua. Myös lihaskuntotreenien jälkeen lihakset keräävät itseensä nestettä, joka aiheuttaa turvotusta.

Kaikilla tulee aina takapakkeja! Ja siitä pääsee ainoastaan eteenpäin! :) Itselläkin on tällä hetkellä takapakki päällä, kun flunssa iski. Ensiviikolla voin jo hyvillä mielillä käydä lenkillä, salilla ja jumpassa. Nyt on myös iskenut päälle sokerihimo ja suklaata on tullut vähän syötyä. Kyllähän se vähän ärsyttää tuo suklaan syöminen, mutta shit happens. Tervehtyessäni palaan takaisin ruotuun.

Itse rauhoitun ja rentoudun saunassa ja ottamalla omaa aikaa. Saunassa lihakset rentoutuvat ja lämpö tuo hyvän olon. Myös rauhallisen musiikin kuunteleminen ja syvään hengittäminen rauhoittaa (pidä silmät kiinni ja keskity samalla hengittämiseen ja musiikkiin). Myös jooga auttaa. Suosittelen! Myös hevosten hoitaminen toimii itsellä erittäin terapeuttisena. :) Kiireessä ja stressissä kannattaa järjestää itselleen omaa aikaa, jotta jaksaa. Kannattaa myös yrittää panostaa unenlaatuun.

Paljon tsemppejä ja voimahaleja sinne! Kyllä sä nainen jaksat eteenpäin! Olet tehnyt jo erittäin hienoa työtä! :D
- Norma Noe

Unknown kirjoitti...

Pitääpä kirjoittaa seuraava juttu syömisistäni. Tässä kuitenkin pikaisesti vähän juttua.

En syö leipää lainkaan, enkä ole nauttinut alkoholia alkuvuodesta paria lasillista enempää. Ne pari lasillista ovat olleet valkkaria ei siis siideriä tms. Syö karkeista vain 100 grammaa suklaa per viikko. Kuvaan aivan kaiken mitä syön eikä ruokavalio oli näiden viikkojen aikana muuttunut mielestäni oleellisesti.

Normiruokani on liha/kala annos ja sen lisänä salaatti tai sitten jollain tapaa vaikkapa kypsennettyjä kasviksia. Päivän toinen ruoka on yleensä salaatti/kasviskeitto.

En laske kaloreita, koska sillä tavoin en laihtunut aiemmin.

Itse veikkaan, että tämä stressitila tai hormoonit jotenkin vaikuttavat minuun. Nuo keinot stressin purkuun ovat hyviä. Minulla on hevosia, joten kanssa puuhailu rentouttaa. Tämä kiireen takia en vaan ole antanut itselleni aikaa heppojen kanssa puuhailuun riittävästi.

Kumma homma, että koen vahvasti, että en oikeasti ole edes lihonut. Mulla on vaan tätä pöhötystä.

Mutta ihanaa, kun kävitte kommentoimassa. Just nyt tarvitsen kommunikointia.