maanantai 9. syyskuuta 2013

Terveydenhoitajalla

Olen aikuisopiskelija ja saan käyttää YTHS:n palveluita. Ihanaa, kun tuntuu, että on jossain hoidossa. Kun ei vuosikausiin ole ollut työterveyshuollon parissa, on ollut kokonaisena ihmisenä vähän heitteillä. Jos joku vaivaa, niin pitää mennä terveyskeskukseen sen yhden vaivan kanssa. Ihminen on kuitenkin kokonaisuus.

Lääkärin ja fysioterapeutin jälkeen pääsin painonhallinta-asioista tietävälle terveydenhoitajalle. Käytiin vähän asioitani läpi. Jollain tapaa aineenvaihduntani lienee vähän sekaisin. Minulle suositeltiin oliiviöljyn vaihtamista rypsiöljyyn, runsaampaa veden juomista ja tietysti ruokavalion seuraamista. Joudun erinäisiin verikokeisiin. Tutkitaan onko minulla metabolinen oireyhtymä. Saa nähdä mitä arvot näyttävät.

Alan nyt itse pitää kirjaa siitä mitä syön ja pohdin edelleen sitä ruuan kuvaamista. Hmmmm.... pitäisiköhän siirtyä pohtimisesta toteutukseen?

Pitäisi päästä liikkumaan enemmän. Viime viikolla ratsastin (todella kevyesti) ja kävin kävelylenkillä. Aika vähäistä oli liikunta, mutta tuosta on mahdollisuus vaan parantaa. Liikuntamuodoista vesijuoksu, kävely ja soutu (laitteella) tuntuvat mukavimmilta sekä tietysti ratsastus. Yritän nyt noista muodostaa jonkinlaisen hyvän viikkosysteemin. En voi ongelmallista jalkaa ja selkääni vaarantaa liian kovalla liikunnalla. Eli pitää muistaa olla kärsivällinen. Liikuntahan ei hirveästi laihduta, mutta jos se pistäisi aineenvaihdunnan käyntiin paremmin.

Olisikohan kolme kertaa liikuntaa viikossa aluksi tarpeeksi?

Ei kommentteja: