tiistai 17. helmikuuta 2015

Mistä kehittää hyvä fiilis tähän?

Just nyt on fiilis, että aloittaisi kaiken taas alusta. No, olen mä toki paljon kevyempi enkä ole mitenkään repsahtanutkaan erityisesti. En vaan samalla tavalla ole innoissani kun aiemmin. Kroppa jumittaa ja kahden kuukauden sairastelu tuntuu.

Kaikki ne lihakset, jotka hankin syksyllä, ovat kadonneet jonnekin. Kun oli lihaksia, pystyi liikkumaan paremmin tämän kropan kanssa eikä nivelrikkoinen polvi kärsinyt. Nyt polvi ei tykkää lainkaan esimerkerksi kävelystä, joka on minusta tosi mukava liikkumismuoto. Juokseminenhan minulta kielletty tyystin.

Ilmeisesti mun viime kevään ja kesän ison jumin syy on ollut vaihdevuodet. Kun ei ollut kohtua, ei ole oikein tiennyt koska hormoonitaso muuttuu sille tasolle, että voidaan sanoa olevan vaihdevuosien. Hiuksista lähti 2/3, mutta onneksi niitä oli valmiiksi aika lailla. Oli kaikenlaista epämääräistä, mutta yksikään lääkäri ei kysynyt eikä puhunut mitään vaihdevuosista. Kun sitten itse kysyin lääkäriltä asiasta, otettiin hormooniarvot. Vaihdevuosiahan tulos näytti. Mä olen siis mummoikäinen! Se miten vaihdevuodet vaikuttavat painoon, on sitten edelleenkin kiistanalaista. Joku väittää, että nainen passivoituu ja siksi lihoo. No... minä en ainakaan vähentänyt liikuntaa vaan päinvastoin.

Nyt yritän opiskella tätä vaihdevuosiasiaa... Miten tämän kanssa elää. Juuri nyt ei oikein vaan tunnu olevan muuta ongelmaa, kun tämä painoasia. Kiva kirjoitella tällaisista, kun moni kanssakulkija odottaa lasta tai taistelee raskaudenjälkeisten jälkeisten kilojen kanssa. No, jos totta puhutaan, niin kyllä minäkin taistelen raskaudenjälkeisten kilojen kanssa. Siitä raskaudesta vaan tuppaa olemaan 15 v.

No, niin. Tämä on nyt tilanne. Pitää pohtia miten tässä jatkaisi eteenpäin.

Terveisin

Sarah, mummovaivainen

2 kommenttia:

Iiris kirjoitti...

Oletkos lukenut Patrik Borgin kirjoja? Käy lainaamassa vaikka kirjastosta hänen kirja Rentoa painonhallintaa:) mun muistaakseni siellä on esimerkkipareina hyvinkin vaihdevuosi-ikäisiä ja jos jotenkin "dieettaaminen" väsyttää niin kannattaa kokeilla vaihtaa näkökulmaa asiaan:)

Vaihdevuodet on tosiaan vaikea paikka, tuntuu että aineenvaihdunnan lisäksi ne voi sotkea kroppaa monella muulla tavallakin.

Unknown kirjoitti...

Pitää varmaan noita lukea. Erityisesti tämä ikään liittyvä asia on itselle uusi.

En ole tarkoituksella ollut varsinaisella "dietiillä". Ainut ehkä vähän erikoisempi poikkeustila on ollut se, että kuvasin kaiken syömäni aiemmin. Nyt olin kuvaamatta jokusen kuukauden.

Minusta on tärkeää myös juurikin tuo rentous. Alkuvaiheessa käsittelin tässä blogissa tuota pääkoppaani, joka on ehkä se olellisin asia painonhallinnassa.

Mulla ehkä suurin ongelma on ollut tämä omituinen kroppani, jota varmaan loppuelämäni opiskelen.