perjantai 27. helmikuuta 2015

Lopeta sipsien syönti ja laihdu!

Otsikko ei ole ohje minulle itselleni. Syön äärimmäisen harvoin sipsejä.

Kun lehdissä on juttuja moniakymmeniä kiloja laihduttuaneista ihmisistä tai sitten lihavista ihmisistä juttua, niin aina tulee yleisökommentteina jotain otsikon kaltaista. Itselläni on edelleen paljon matkaa ns. ihannepainon rajoihin. En silti syö epäterveellisesti ja kaksin käsin vedä niitä sipsejä. Ihmisen kroppa on vaan niin kummallinen systeemi, ettei siinä mikään kovin yksinkertaistettu vaan aina toimi. Ärsyttää silti ihan samperisti nuo heitot.

On muuten hassua, että nuorena hoikkana naisena elintapani olivat ihan kaameat. Nukuin vähän, söin ihan järkyttäviä ruokia (makkaraperunat, hampurilaiset, karkki, karkki, karkki ja karkki!!!!). En harrastanut liikuntaa, syönyt kasviksia vaan sen sijaan  join viinaa oikein riittävästi. Ei olisi tullut mieleen juoda paria lasillista viiniä, vaan viina + likööri oli kova sana plus lonkero yms. kiva kaloripitoinen. Silti olin ihan missimitoissa. Nyt jos elintapani olisivat samanlaiset painaisin varmaan 300 kiloa.

Lääkäri sanoi yllättäen minulle, ettei näe mitään erityistä tarvetta saada minua tämän laihemmaksi, kun olen kuitenkin todella terve (laajan tutkimuksen jälkeen). Aiempi laihtumiseni on kyllä varmasti tehnyt hyvää ja sitä kautta olivat jotkut arvot jopa parantuneeet. Mietin mitä eroa tässä nykyisessä elämäntavassa on eroa edelliseen ja mitä teen nyt toisin, kun pari vuotta sitten. Söin silloinkin hyvin terveellisesti. Selkeä aterirytmiä ja pienet valinnat ovat mahdollistaneet tämän muutoksen.

Itse haluan silti tuon polven  nivelrikon takia laihtua. Ulkonäöllisesti haluaisin kauhukahvani vähän pienemmäksi, vatsaakin pienentää ja allit kiinteämmiksi.

Tällä hetkellä olen aika hyvällä mielellä. Energia tuon flunssailun jälkeen on hyvä.. Tekisi mieli alkaa taas liikkua paljon, mutta ehkä tuosta syksyn hurjasta liikuntasysteemistä viisastuneena otan nyt rauhallisemmin. Lääkärin mielestä soutamiseni on saattanut olla vähän liian rankkaa. Itsestäni ei  tuntunut yhtään rasittavalta.

Ohjelmassa on kävelyä, soutua ja varmaan ehkä sitä vesijuoksuakin silloin tällöin. Toivottavasti viikonloppuna on kivat kelit ulkoiluun.

Oikein mukavaa viikonloppua teille armaat kanssakulkijat!

Sarah








2 kommenttia:

Iiris kirjoitti...

Sepä se. Muakin ärsyttää tommonen yleistäminen. En ole vetänyt mättöruokaa vuosikausiin ja silti paino ei putoa. Kyllä tähän aineenvaihduntaan vaikuttaa niin monet eri asiat; ikä, laihdutushistoria, hormonit jne. Miehillä tietääkseni on paljon yksioikoisempaa:)

Kilokiukuttelija kirjoitti...

Oletus tuntuu olevan, että jokainen läski on läski siksi, ett äasuu jääkaapissa käyden välillä vain kuivakaapilla hakien mättöpaskaa ahmittavaksi. Ja kun sen jättäisi tekemättä kilot katoaisi alle aikayksikön. Jep jep.