keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Se toimii!

Kävin terveydenhoitajalla ja samalla otettiin paino. Minullahan ei ole itselläni toimivaa vaakaa, joten lukemista ei ollut aavistustakaan. Ajattelin kylläkin laihtuneeni, kun farkkujen vyö oli useamman reiän tiukemmalla.

Olin laihtunut alle kuukaudessa yli viisi kiloa!

Minusta tuo määrä on hyvä, sillä en etsi mitään hirveää tahtia enkä ole muuttanut ruokailutottumisia mitenkään radikaalisti.

En aloittanut 5:2 tai mitään muutakaan varsinaista dieettiä. Minä aloin vaan kuvata kännyllä kaiken mitä syön. Syön hyvin edelleen ja käytännössä samaa ruokaa kuin ennenkin. En omasta mielestäni ole syönyt moneen vuoteen mitenkään epäterveellisesti. Kuvaamalla kuitenkin harkitsin jokaisen suupalan jota otin. Kun kuvasin varsinaisen ruuan, en tullut ottaneeksi pannulta niitä viimeisiä ruokia lisäksi. Usein sitä ihan tarpeettomasti ottaa omaan vatsaan ne sapuskat, jotka voisi syödä vaikka seuraavana päivänä lounaaksi.

Syön aamiaisen, joka ei nyt mikään kovin suuri ole. Minulle ei aamusta maistu niin paljon ruoka. Sitten lounaaksi yleensä keiton tai salaatin. Siihen oheen riisikakkua, jonka päällä margariinia ja esim. kinkkua. Joskus jopa juustoa,

Iltapäivällä saatan ottaa jotain välipalaa; riisikakkua, omenaa tms.

Illallinen on yleensä ihan tavallista kotiruokaa. Minä tosin melkein aina korvaan riisin, pastan ja perunan kasviksilla. Mutta näin olen tehnyt jo vuosia muutenkin. Lisää en ole ottanut ruokaa, kuin kerran. Mutta tästäkin asiasta teen päätöksen jo etukäteen.

Olen syönyt joka viikkoa 100 grammaa suklaata. Tästä en tule koskaan luopumaan.

Olen käynyt intialaisessa ravintolassa. Päätin syödä siellä mitä haluan, paitsi naan-leipää. Sitä en sen sisältämän vehnän takia voi muutenkaan syödä. Olisi kylläkin mun suurta herkkuani. Kaksi kertaa olen syönyt jäätelöä ja pieniä muita herkkujakin on tähän jaksoon mahtunut. Olen myös juonut viiniä eräässä tilaisuudessa ja juonut muutenkin jokusen lasillisen. Mutta kyllä sitä kieltämättä miettii joka lasillisen kohdalla, että kannattaako.

Liikuntaa olen oikeastaan tosi vähän harrastanut.

Terveydenhoitaja käski jatkaa samoilla linjoilla, kun tämä toimii. Mietin kaloreiden laskemista tämän lisäksi, mutta hän sanoi sen olevan turhaa. Laihduttamisen tulee olla mahdollisimman vaivatonta. Kuvaaminen kännyllä oli tosi helppoa ja voin kyllä kuvitella jatkavani tätä vaikka kuinka pitkään.

Nyt jännittää, että oliko tämä vain alkua ja jotain nesteen lähtemistä vai voisiko tämä laihduttaminen olla näin helppoa? Jos tahti olisi tämä (lähes 1,3 kiloa per viikko), niin keväällä olisin jo hoikka tyttö. Hiukan suhtaudun epäillen...

Tuntuu nyt kuitenkin hyvältä!